Saturday, June 27, 2009

Koopaelu

Kui joel veikoga heinatehase bunkrisse jõudis oli kõik sitt juba mööda tuba laiali. Me ei räägi siin mõne põrsa põrandale laotatud kasutatud kõrvatikkude kollektsioonist, või prügikastist millest sinna nime järgi määratud kraam mööda läinud on. Ei tee juttu paarist pesemata taldrikust kraanikausis või wc´st mis halbadel päevadel natukene kollasemat tooni sisustusega on kui seda maja arhidekt ette nägi, vaid ütleme kohe ära et närvivapustusest jäi seekord väga vähe puudu. Ma ei tea kas mul on midagi viga või enamus kohti kuhu me juhtume tunduvad kuidagi väga halvas korras.
Neli tundi koristamist muutis olukorda niipalju, et julgesime oma seljakotid tuppa tuua ja omaette mõelda, teretulemast elu esimesse ´´välisjalanõudega voodisse´´ koju. Kuigi veel siiski jääb eelduseks see, et papu tallapaksust jätkuks üle sentimeetri. Õhem variant lihtsalt sööbiks läbi.
Kuidas me saame siin üldse korda hoida, kuuekesi elame ju. Nii hull tempo. Ideaalset puhtust pole mõtet taga ajada... Lisaks veel muud sellist laoti majas elavate härrade vabanduste väljakule seletamaks kolme nurgas seisvat 200st prügikotti ja veel ühete mis oma kilest kesta hetkeks pugenud polnud.
Praegu elavad Narrogini äärelinna kõige ghetomas majas, lisaks meile, kaks Eestlast ja sama kogus Iiri tüüpe. Sooja vett ei ole.
Tööst niipalju, et äratus on hommikul umbes viiest. Sellele järgneb kiire hambapesu ja lõunakodustkaasa tegutsemine. Kümme minutit kestva autosõidu järel laseme töökaarti märgistajasse ja siis astume tehasevile saatel suurde hamstritoidumasinasse.
Ametinimeks string cutter. Kõlaks ju lausa hästi, kui tagumikud mille ümbert nööre eemaldama peab ei kaaluks keskmiselt 450 kilogrammi ning poleks tehtud põhust.
Lihtsamalt seletades lööme rauaaegset päritolu tööristadega, heinapallide nööre katki. Seejärel saadame kõrrekäkid mööda konveierliini purustajasse. 12 tundi päevas.
Koju jõuab umbes seitsmeks, kiire söök ja tuttu ära.

Kui meist nüüd mõnda aega midagi kuulda ei peaks olema, siis see on setõttu, et lööme rauaaegset päritolu tööristadega suurtel heinapallide nööre katki.

No comments:

Post a Comment